Συζητηστε πανω στα γεγονοτα

Από σήμερα οι επισκέπτες της ηλεκτρονικής έκδοσης της Φοιτητικής Ενότητας, εντύπου της ΠΚΣ Ιταλίας, θα έχουν την δυνατότητα να σχολίαζουν και να συζητούνε πάνω στα νέα και τα γεγονότα που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα.

Αυτή η λειτουργία ελπίζουμε να βοηθήσει στο να υπάρξει μια συζήτηση για τις θέσεις της Πανσπουδαστικής ΚΣ αλλά και γενικότερα πάνω στα πολιτικά, πολιτιστικά και εκπαιδευτικά ζητήματα που μας απασχολούνε.

Πατήστε κάτω από κάθε νεό το link ΣΧΟΛΙΑ και στο παράθυρο που ανοίγει μπορείτε να γράψετε την άποψη σας. Για να μην υπάρξει spamming, τα μυνήματα θα εμφανίζονται μετά από επικύρωση από τον διαχειριστή του blog.

Σχόλια υβριστικά ή με ρατσιστικό, φασιστικό περιεχόμενο θα σβήνονται γιατί έρχονται σε αντίθεση με την αγωνιστική και προοδευτική πολιτική στάση της Πανσπουδαστικής ΚΣ.

Καλή συζήτηση!


21.5.07

Κάρτα Νέων της ΓΓΝΓ: Πίσω από τις ανάγκες των νέων

Η Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς ως κυβερνητικός οργανισμός πλασάρει το τελευταίο διάστημα την Κάρτα Νέων μια εκπτωτική κάρτα που την αγοράζεις 15 ευρώ για ένα χρόνο και υποτίθεται ότι έχεις εκπτώσεις σε διάφορα καταστήματα, εισητήρια κ.α. στην Ελλάδα και σε 40 χώρες της ΕΕ.

Όπως είναι γνωστό οι φοιτητές έχουν το γνωστό πάσο που με αγώνες του φοιτητικού κινήματος κατακτήθηκε ως δικαίωμα των φοιτητών για εκπτώσεις σε χώρους πολιτισμού, μεταφορές και αλλού. Η Κάρτα Νέων της ΓΓΝΓ στην πράξη καταργεί αυτό το δικαίωμα αφού πλέον δημιουργεί συνθήκες ώστε μερικοί χώροι πολιτισμού να κάνουν έκπτωση με την κάρτα νέων και να υποβαθμίζουν το κατεκτημένο πάσο. Και οι εκπτώσεις που δίνει η κάρτα της ΓΓΝΓ είναι μηδαμινές. Για ποιό λόγο χρειάζεται μια τέτοια κάρτα από την στιγμή που το κράτος θα έπρεπε να δίνει δωρεάν πάσο σε όλους τους φοιτητές, σπουδαστές, μαθητές για όσα χρόνια φοιτούν και με ουσιαστικές εκπτώσεις της τάξης του 50% και άνω; Οι Έλληνες φοιτητές της Ιταλίας έχουν ως αίτημα το δωρεάν πάσο με ευθύνη του Υπουργείου Παιδείας για να έχουμε ουσιαστικές μειώσεις στα εισητήρια και τους χώρους πολιτισμού, αθλητισμού, πράγματα αναγκαία για την ανάπτυξη του κάθε φοιτητή και την καλυτέρευση του βιοτικού επιπέδου του. Οι φοιτητές, μαθητές, οι νέοι γενικά πρέπει να παλέψουν για ουσιαστικές εκπτώσεις με ευθύνη του κράτους και όχι σε παζάρια της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς.

Το εξωφρενικό είναι ότι η κάρτα νέων είναι και για στρατευμένους! Έτσι διαφημίζει η ΓΓΝΓ. Ο φαντάρος με τα 2 ευρώ που πέρνει το μήνα σε τι τον βοηθάει η 5% έκπτωση σε θέατρο; Οι αγώνες όλων μας πρέπει να απαιτήσουν ώστε οι νέοι να έχουν πλήρη δικαιώματα να γνωρίσουν τον πολιτισμό, τον αθλητισμό χωρίς φραγμούς οικονομικούς. Όλα τα άλλα είναι τρόποι να θυσαυρίζουν οι εταιρίες με τάχα εκπτώσεις υπό την αιγίδα κρατικών οργανισμών.

Η ΠΚΣ Ιταλίας απορρίπτει την συγκεκριμένη λογική και απαιτεί δωρεάν πάσο με ευθύνη του Υπουργείου Παιδείας σε όλους ανεξαιρέτως τους Ελληνες φοιτητές του εξωτερικού!

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Υπάρχει και η International student card από ότι ξέρω με εκπτώσεις. Αλλά καλή ιδέα να δίνει κανα υπουργείο δωρεάν πάσο μπας και μπορούμε να μετακινούμαστε τα καλοκαίρια στην ελλάδα και να πάμε κανα σινεμά φθηνότερα...

Ανώνυμος είπε...

Δεν προσφέρει πολλά προνόμια, η Κάρτα Νέων της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς, δυστυχώς...! Βασικά πράγματα δεν τα προσφέρει, όπως για παράδειγμα, έκπτωση στα εισιτήρια των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς...! Χρειάζεται, πολύ περισσότερη βελτίωση, για να γίνει αρκετά ικανοποιητική, γιατί οι μαθητές και οι φοιτητές, έχουν ανάγκη, ουσιαστικότερες εκπτώσεις, καθώς δεν έχουν δικό τους εισόδημα...!