Συζητηστε πανω στα γεγονοτα

Από σήμερα οι επισκέπτες της ηλεκτρονικής έκδοσης της Φοιτητικής Ενότητας, εντύπου της ΠΚΣ Ιταλίας, θα έχουν την δυνατότητα να σχολίαζουν και να συζητούνε πάνω στα νέα και τα γεγονότα που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα.

Αυτή η λειτουργία ελπίζουμε να βοηθήσει στο να υπάρξει μια συζήτηση για τις θέσεις της Πανσπουδαστικής ΚΣ αλλά και γενικότερα πάνω στα πολιτικά, πολιτιστικά και εκπαιδευτικά ζητήματα που μας απασχολούνε.

Πατήστε κάτω από κάθε νεό το link ΣΧΟΛΙΑ και στο παράθυρο που ανοίγει μπορείτε να γράψετε την άποψη σας. Για να μην υπάρξει spamming, τα μυνήματα θα εμφανίζονται μετά από επικύρωση από τον διαχειριστή του blog.

Σχόλια υβριστικά ή με ρατσιστικό, φασιστικό περιεχόμενο θα σβήνονται γιατί έρχονται σε αντίθεση με την αγωνιστική και προοδευτική πολιτική στάση της Πανσπουδαστικής ΚΣ.

Καλή συζήτηση!


22.5.07

ΠΡΟΤΑΣΗ PRODI: Υποχρεωτικό εξάμηνο Erasmus

Από την Μπολόνια, την πόλη της γνωστής Διαδικασίας που μετατρέπει τα Πανεπιστήμια σε επιχειρήσεις, ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Πρόντι έκανε μια δήλωση για το ERASMUS. Πρότεινε το τελευταίο να αποτελεί υποχρεωτική προυπόθεση για την λήψη πτυχίου. Ο φοιτητής να πρέπει να περάσει τουλάχιστον 6 μήνες σε μια άλλη χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης φοιτώντας σε κάποιο ίδρυμα, δουλεύοντας σε μια ευρωπαϊκή εταιρεία(!!)ή προσφέροντας κοινωνικό έργο στην χώρα υποδοχής (!!).

Μας λέει δηλαδή, ο πρώην Πρόεδρος της ΕΕ, ότι για να μπορέσει κάποιος να γίνει πλεόν επιστήμονας πρέπει να δουλέψει σε μια πολυεθνική τζάμπα(stage), να κάνει θητεία στον Ερυθρό Σταυρό, άντε και να κάνει 2 - 3 μαθήματα σε ξένη γλώσσα. Και όλα αυτά υποχρεωτικά. Να πληρώνει και ο φοιτητής και οι οικογένεια του τα μεράκια των Ιταλικών και Ευρωπαικών μονοπωλίων.

Όλα αυτά φυσικά δεν είναι κάτι νέο. Αποτελούν το πλαίσιο της κοινης ευρωπαικής πολιτικής για την παιδεία. Κάτι που το ελληνικό φοιτητικό κίνημα έρχεται εδώ και χρόνια σε ρήξη. Γιατι οι φοιτητές γνωρίζουν την κατάντια της Ευρωπαικής Ανώτατης εκπαίδευσης που δεν είναι τίποτα άλλο από χαμηλού επιπέδου σχολές - εταιρίες που βγάζουν την πλειοψηφία των φοιτητών άνεργους, μη επιστημονικά μορφωμένους, ανιδείκευτους, εργαλεία για τις επιχειρήσεις.


Περισσότερα εδώ,
στα ιταλικά

Δεν υπάρχουν σχόλια: