Συζητηστε πανω στα γεγονοτα

Από σήμερα οι επισκέπτες της ηλεκτρονικής έκδοσης της Φοιτητικής Ενότητας, εντύπου της ΠΚΣ Ιταλίας, θα έχουν την δυνατότητα να σχολίαζουν και να συζητούνε πάνω στα νέα και τα γεγονότα που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα.

Αυτή η λειτουργία ελπίζουμε να βοηθήσει στο να υπάρξει μια συζήτηση για τις θέσεις της Πανσπουδαστικής ΚΣ αλλά και γενικότερα πάνω στα πολιτικά, πολιτιστικά και εκπαιδευτικά ζητήματα που μας απασχολούνε.

Πατήστε κάτω από κάθε νεό το link ΣΧΟΛΙΑ και στο παράθυρο που ανοίγει μπορείτε να γράψετε την άποψη σας. Για να μην υπάρξει spamming, τα μυνήματα θα εμφανίζονται μετά από επικύρωση από τον διαχειριστή του blog.

Σχόλια υβριστικά ή με ρατσιστικό, φασιστικό περιεχόμενο θα σβήνονται γιατί έρχονται σε αντίθεση με την αγωνιστική και προοδευτική πολιτική στάση της Πανσπουδαστικής ΚΣ.

Καλή συζήτηση!


17.5.07

ΚΟΥΒΑ: Δημόσια δίκη του τρομοκράτη Καρίλες

Ενοχο έκριναν οι Κουβανοί νεολαίοι τον εγκληματία Λουίς Ποσάδα Καρίλες στη δημόσια δίκη που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα και την Τρίτη στην Αβάνα, στην οποία παρατέθηκαν σημαντικές αποδείξεις και μαρτυρίες για την ενοχή του. Εμπειρογνώμονες, ερευνητές και συγγενείς θυμάτων των αμέτρητων εγκλημάτων που σχεδίασε και σε πολλές περιπτώσεις εκτέλεσε ο Καρίλες, με τη συνενοχή και τη στήριξη των αρχών των ΗΠΑ, ήταν ανάμεσα στους μάρτυρες που κατέθεσαν σ' αυτήν τη συμβολική δίκη.
Στο τέλος της δημόσιας δίκης, που οργανώθηκε από την Κομμουνιστική Ενωση Νεολαίας (UJC), οι Κουβανοί νεολαίοι ανέγνωσαν την 10σέλιδη ετυμηγορία τους μπροστά στη διπλωματική αποστολή των ΗΠΑ στην Αβάνα, όπου τον έκριναν ένοχο για το σχεδιασμό της κατάρριψης του αεροσκάφους της «Cubana» το 1976 και το θάνατο των 73 επιβατών του, αλλά και για τη σειρά βομβιστικών επιθέσεων σε τουριστικά ξενοδοχεία της Αβάνας το 1997. Παράλληλα, κατηγόρησαν την κυβέρνηση των ΗΠΑ ότι εκπαίδευσε και υποστήριξε τον Καρίλες, προκειμένου να επιχειρήσει να ανατρέψει την κουβανική κυβέρνηση το 1961, αλλά και αποδοκίμασαν τις ενέργειες της κυβέρνησης των ΗΠΑ που δεν τον δικάζει για τα εγκλήματά του, αλλά απλώς για παράνομη είσοδο στη χώρα το 2005. Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα αποσύρθηκαν όλες οι κατηγορίες που εκκρεμούσαν εναντίον του και έχει πλέον απελευθερωθεί, παρά το γεγονός ότι επίσημα η κυβέρνηση της Βενεζουέλας ζητάει την έκδοση του εγκληματία, πρώην πράκτορα της CIA, που είχε παλιότερα αποδράσει από φυλακή της χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: