Συζητηστε πανω στα γεγονοτα

Από σήμερα οι επισκέπτες της ηλεκτρονικής έκδοσης της Φοιτητικής Ενότητας, εντύπου της ΠΚΣ Ιταλίας, θα έχουν την δυνατότητα να σχολίαζουν και να συζητούνε πάνω στα νέα και τα γεγονότα που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα.

Αυτή η λειτουργία ελπίζουμε να βοηθήσει στο να υπάρξει μια συζήτηση για τις θέσεις της Πανσπουδαστικής ΚΣ αλλά και γενικότερα πάνω στα πολιτικά, πολιτιστικά και εκπαιδευτικά ζητήματα που μας απασχολούνε.

Πατήστε κάτω από κάθε νεό το link ΣΧΟΛΙΑ και στο παράθυρο που ανοίγει μπορείτε να γράψετε την άποψη σας. Για να μην υπάρξει spamming, τα μυνήματα θα εμφανίζονται μετά από επικύρωση από τον διαχειριστή του blog.

Σχόλια υβριστικά ή με ρατσιστικό, φασιστικό περιεχόμενο θα σβήνονται γιατί έρχονται σε αντίθεση με την αγωνιστική και προοδευτική πολιτική στάση της Πανσπουδαστικής ΚΣ.

Καλή συζήτηση!


20.6.07

Δίκη πρακτόρων της CIA στην Ιταλία

Κατηγορητήριο έχει απαγγελθεί εις βάρος 26 Αμερικανών, οι περισσότεροι πράκτορες της CIA, και πέντε Ιταλών πρώην και νυν αξιωματούχων των υπηρεσιών ασφαλείας. Μεταξύ των κατηγορουμένων, ο επικεφαλής της ιταλικής στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών (SISMI) Ν.Πολάρι, που αντικαταστάθηκε προσφάτως με απόφαση του Ρομάνο Πρόντι.

Οι 26 πράκτορες της CIA δικάζονται ερήμην, καθώς η κυβέρνηση του Ρομάνο Πρόντι όπως και η προηγούμενη του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, δεν ικανοποίησαν το αίτημα της εισαγγελίας του Μιλάνου να ζητηθεί έκδοση -αίτημα που είχαν απορρίψει προκαταβολικά οι ΗΠΑ.

Πρόκειται για την πρώτη δίκη που διεξάγεται στην Ευρώπη για τις πτήσεις και τις μυστικές μεταφορές από τη CIA.

Οι διώξεις ασκήθηκαν για την υπόθεση του Αιγύπτιου ιμάμη Αμπού Ομάρ που απήχθη από τη CIA σε δρόμο του Μιλάνου το Φεβρουάριο του 2003 και μέσω αμερικανικής βάσης στην Ιταλία, μεταφέρθηκε αρχικώς στη Γερμανία και εν συνεχεία στην Αίγυπτο, όπου ο ίδιος καταγγέλλει πως υπέστη βασανιστήρια κατά την ανάκρισή του.

Η ιταλική κυβέρνηση είχε ζητήσει από το Ανώτατο Δικαστήριο να βάλει στην ...άκρη την υπόθεση, υποστηρίζοντας ότι τα έγγραφα της εισαγγελίας παραβιάζουν τους νόμους για το κρατικό απόρρητο και επιφέρουν ζημία στις σχέσεις με τη CIA, αναφέρει το BBC.

Ο εισαγγελέας Αρμάντο Σπατάρο δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι η υπόθεση θα δείξει την ανάγκη να καταπολεμηθεί η τρομοκρατία με «πλήρη σεβασμό των νόμων των δυτικών δημοκρατιών μας» και πρόσθεσε ότι «θέλουμε την τιμωρία των τρομοκρατών, αλλά στις δικαστικές αίθουσες».

Στις 18/6/2007, η δίκη των πρακτόρων της CIA, αναβλήθηκε. Η υπεράσπιση υποστηρίζει ότι πρόκειται για μια πρώτη νίκη της.
Ο πρόεδρος του δικαστηρίου Όσκαρ Μάτζι έκανε δεκτό το αίτημα της υπεράσπισης για αναβολή της δίκης για τις 24 Οκτωβρίου. Την αναβολή είχε ζητήσει ο δικηγόρος του επικεφαλής της ιταλικής στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών (SISMI) Νίκολο Πολάρι.

Φαίνεται καθαρά ότι μπρος στα συμφέροντα των ιμπεριαλιστών, η δικαιοσύνη δεν έχει καμία δύναμη, γιατί είναι υποταγμένη σε αυτούς.

Από in.gr
και Ριζοσπάστη

Δεν υπάρχουν σχόλια: