Συζητηστε πανω στα γεγονοτα

Από σήμερα οι επισκέπτες της ηλεκτρονικής έκδοσης της Φοιτητικής Ενότητας, εντύπου της ΠΚΣ Ιταλίας, θα έχουν την δυνατότητα να σχολίαζουν και να συζητούνε πάνω στα νέα και τα γεγονότα που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα.

Αυτή η λειτουργία ελπίζουμε να βοηθήσει στο να υπάρξει μια συζήτηση για τις θέσεις της Πανσπουδαστικής ΚΣ αλλά και γενικότερα πάνω στα πολιτικά, πολιτιστικά και εκπαιδευτικά ζητήματα που μας απασχολούνε.

Πατήστε κάτω από κάθε νεό το link ΣΧΟΛΙΑ και στο παράθυρο που ανοίγει μπορείτε να γράψετε την άποψη σας. Για να μην υπάρξει spamming, τα μυνήματα θα εμφανίζονται μετά από επικύρωση από τον διαχειριστή του blog.

Σχόλια υβριστικά ή με ρατσιστικό, φασιστικό περιεχόμενο θα σβήνονται γιατί έρχονται σε αντίθεση με την αγωνιστική και προοδευτική πολιτική στάση της Πανσπουδαστικής ΚΣ.

Καλή συζήτηση!


17.6.07

Ξυλοδαρμός μεταναστών στο Α.Τ. Ομόνοιας

Αποτρόπαιες σκηνές από τα όργανα της κρατικής καταστολής απέναντι σε συνανθρώπους μας , μετανάστες με τον άγριο ξυλοδαρμό τους στο Α.Τ. Ομόνοιας.

Το γεγονός αυτό δεν είναι μεμονομένο. Είναι συνέχεια της κρατικής - αστυνομικής βίας εναντίον των λαών που υποφέρουν και αγωνίζονται, εναντίον διαδηλωτών, που επεκτείνεται βεβαίως σε βία και εναντίον κρατουμένων για ποινικά και άλλα αδικήματα. Δείχνει το καθεστώς που επικρατεί στα Σώματα Ασφαλείας και τη διαπαιδαγώγηση των μελών τους, άρα αναδείχνει τις ευθύνες των κυβερνήσεων όλων των προηγούμενων χρόνων και της σημερινής της ΝΔ.

Το βίντεο δείχνει αστυνομικούς να προσβάλουν σε απίστευτο βαθμό την αξιοπρέπεια δύο συνανθρώπων με ξυλοδαρμό και βρισιές. Αυτό το γεγονός πρέπει να καταγγελθεί από όλο τον ελληνικό λαό. Η νεολαία πρέπει να βγάλει συμπεράσματα για τα φανερές και κρυφές καταπατήσεις των ατομικών και δημοκρατικών δικαιωμάτων της. Να μην επιτρέπει να τα καταστρατηγούν. Και μόνο που η κυβέρνηση προσπαθεί να δικαιολογήσει το γεγονός δείχνει ότι δεν προτίθεται να πάρει μέτρα να σταματήσει αυτή η κατάφορη παραβίαση των δικαιωμάτων μας.

Σαν φοιτητές έχουμε υποχρέωση να να είμαστε απέναντι σε κάθε μορφή παραβίασης των δικαιωμάτων μας, της αξιοπρέπειας μας, στους χώρους που σπουδάζουμε, στους χώρους που θα δουλέψουμε, στους τόπους που κατοικούμε.

Αν εμείς δεν καταγγείλουμε αγωνιστικά αυτά τα γεγονότα αλλά και συνολικά την πολιτική που τα γεννάει όλο και περισσότερα δικαιώματα μας θα παραβιάζονται.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Αίσχος πραγματικά..και δεν ειναι μεμονωμένο περιστατικό. Όλο τετοια καταπάτηση συμβαίνει στα ΑΤ.
Δεν έχω λόγια για το συμβάν...