Συζητηστε πανω στα γεγονοτα

Από σήμερα οι επισκέπτες της ηλεκτρονικής έκδοσης της Φοιτητικής Ενότητας, εντύπου της ΠΚΣ Ιταλίας, θα έχουν την δυνατότητα να σχολίαζουν και να συζητούνε πάνω στα νέα και τα γεγονότα που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα.

Αυτή η λειτουργία ελπίζουμε να βοηθήσει στο να υπάρξει μια συζήτηση για τις θέσεις της Πανσπουδαστικής ΚΣ αλλά και γενικότερα πάνω στα πολιτικά, πολιτιστικά και εκπαιδευτικά ζητήματα που μας απασχολούνε.

Πατήστε κάτω από κάθε νεό το link ΣΧΟΛΙΑ και στο παράθυρο που ανοίγει μπορείτε να γράψετε την άποψη σας. Για να μην υπάρξει spamming, τα μυνήματα θα εμφανίζονται μετά από επικύρωση από τον διαχειριστή του blog.

Σχόλια υβριστικά ή με ρατσιστικό, φασιστικό περιεχόμενο θα σβήνονται γιατί έρχονται σε αντίθεση με την αγωνιστική και προοδευτική πολιτική στάση της Πανσπουδαστικής ΚΣ.

Καλή συζήτηση!


3.10.07

Παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπ.Παιδείας ενάντια στον νόμο πλαίσιο

Με δεδομένη την απόφασή τους να συνεχίσουν τον αγώνα που σηματοδότησε την περασμένη χρονιά, μέσα και έξω από τις σχολές, για να μην εφαρμοστεί - να αποσυρθεί ο νόμος - πλαίσιο και να μην υιοθετηθεί η κοινοτική οδηγία 36/05, σήμερα, στις 12.30 μ.μ., φοιτητές προχωρούν σε παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Παιδείας. Απόφαση συμμετοχής στη σημερινή κινητοποίηση έχουν πάρει οι σύλλογοι φοιτητών Οικονομικού Νομικής, Παιδαγωγικού, Φυσικού, Χημικού, Γεωλογικού, Νοσηλευτικής, Γεωπονικής, Σχολής Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών ΕΜΠ. Ακόμα, οι σύλλογοι φοιτητών Νομικής και Νηπιαγωγών έχουν πάρει αποφάσεις που καταδικάζουν το νόμο - πλαίσιο και την κοινοτική οδηγία.

Οι φοιτητικοί σύλλογοι με το άνοιγμα των σχολών δηλώνουν αγωνιστικό «παρών», επαναλαμβάνουν ότι ο νόμος - πλαίσιο δε θα εφαρμοστεί. Ολο το προηγούμενο διάστημα, μέσα στις σχολές φοιτητές και σπουδαστές προχώρησαν σε κινητοποιήσεις και παρεμβάσεις κόντρα στην επιχείρηση εφαρμογής πλευρών του νόμου: Δυναμικές παρεμβάσεις σε συνελεύσεις τμημάτων για την εφαρμογή της «αξιολόγησης», κινητοποιήσεις ενάντια στην περικοπή της δωρεάν διανομής συγγραμμάτων, διαμαρτυρίες για την εφαρμογή του ορίου φοίτησης... Με τη σημερινή τους κινητοποίηση, φοιτητές και σπουδαστές δηλώνουν την αποφασιστικότητά τους να συνεχίσουν στον ίδιο δρόμο, διακηρύττουν ότι δεν επαναπαύονται και συνεχίζουν τον αγώνα καθημερινά, για να μην εφαρμοστεί ούτε μια πλευρά του νόμου, για να αποσυρθεί ο νόμος - πλαίσιο.

Ακόμα, οι φοιτητές και οι σπουδαστές ξεκαθαρίζουν την εναντίωσή τους στην κοινοτική οδηγία 36/05, που αναγνωρίζει τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων κολεγίων και τα εξισώνει με εκείνα των αποφοίτων Πανεπιστημίων και ΤΕΙ.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΝΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΗΣ ΚΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: