Συζητηστε πανω στα γεγονοτα

Από σήμερα οι επισκέπτες της ηλεκτρονικής έκδοσης της Φοιτητικής Ενότητας, εντύπου της ΠΚΣ Ιταλίας, θα έχουν την δυνατότητα να σχολίαζουν και να συζητούνε πάνω στα νέα και τα γεγονότα που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα.

Αυτή η λειτουργία ελπίζουμε να βοηθήσει στο να υπάρξει μια συζήτηση για τις θέσεις της Πανσπουδαστικής ΚΣ αλλά και γενικότερα πάνω στα πολιτικά, πολιτιστικά και εκπαιδευτικά ζητήματα που μας απασχολούνε.

Πατήστε κάτω από κάθε νεό το link ΣΧΟΛΙΑ και στο παράθυρο που ανοίγει μπορείτε να γράψετε την άποψη σας. Για να μην υπάρξει spamming, τα μυνήματα θα εμφανίζονται μετά από επικύρωση από τον διαχειριστή του blog.

Σχόλια υβριστικά ή με ρατσιστικό, φασιστικό περιεχόμενο θα σβήνονται γιατί έρχονται σε αντίθεση με την αγωνιστική και προοδευτική πολιτική στάση της Πανσπουδαστικής ΚΣ.

Καλή συζήτηση!


23.10.07

Εταιρίες στα Πανεπιστήμια της Ιταλίας


"Μέσα Οκτώβρη, το Πανεπιστήμιο του Καμερίνο, με την υποστήριξη της Νομαρχίας, διοργανώνει ένα σεμινάριο που απευθύνεται, όπως λέει το φυλλάδιο, σε όλους τους φοιτητές και τους νέους πτυχιούχους με σκοπό: Να γνωρίσει ο φοιτητής τις δυνατότητες της σχολής του στην αγορά εργασίας, να προετοιμαστεί δηλαδή για το τι τον περιμένει, να πάρει μια πρώτη ιδέα στο πως θα ξεκινήσει την καριέρα του."

"Σε αυτό το σεμινάριο παρευρίσκεται όλο το ανώτερο εκπαιδευτικό δυναμικό (πρύτανης, πρόεδροι σχολών, καθηγητές βασικών μαθημάτων) και φυσικά οι καθοδηγητές όλου αυτού του σκλαβοπάζαρου μεγάλες εταιρίες είτε πολυεθνικές, είτε ιταλικά μονοπώλια. Προσκαλεσμένοι είναι το νέο εργατικό δυναμικό της Ιταλίας, δηλαδή οι φοιτητές."

"Τα συμπεράσματα που βγαίνουν από αυτή την κατάσταση στην ιταλική ανώτατη εκπαίδευση είναι πολλά. Σε τι βαθμό έχει υποβαθμιστεί το Πανεπιστήμιο, ποιος καθορίζει τα προγράμματα σπουδών, ποιος διοικεί στην πράξη τα πανεπιστήμια και την έρευνα, πόσο έχουν μπει οι εταιρίες στις σχολές, και επίσης δείχνει το μέλλον της ιταλικής νεολαίας στην εργασία. Σε τέτοια πανεπιστήμια δεν χωράνε δικαιώματα των φοιτητών, συλλογικές κινηματικές διεργασίες, άσυλο, δωρεάν παιδεία πάνω από όλα."


ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ (1) - (2)

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Exoun arxisei kai se sxoles tis elladas ta idia!!!
Aisxos!