Συζητηστε πανω στα γεγονοτα

Από σήμερα οι επισκέπτες της ηλεκτρονικής έκδοσης της Φοιτητικής Ενότητας, εντύπου της ΠΚΣ Ιταλίας, θα έχουν την δυνατότητα να σχολίαζουν και να συζητούνε πάνω στα νέα και τα γεγονότα που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα.

Αυτή η λειτουργία ελπίζουμε να βοηθήσει στο να υπάρξει μια συζήτηση για τις θέσεις της Πανσπουδαστικής ΚΣ αλλά και γενικότερα πάνω στα πολιτικά, πολιτιστικά και εκπαιδευτικά ζητήματα που μας απασχολούνε.

Πατήστε κάτω από κάθε νεό το link ΣΧΟΛΙΑ και στο παράθυρο που ανοίγει μπορείτε να γράψετε την άποψη σας. Για να μην υπάρξει spamming, τα μυνήματα θα εμφανίζονται μετά από επικύρωση από τον διαχειριστή του blog.

Σχόλια υβριστικά ή με ρατσιστικό, φασιστικό περιεχόμενο θα σβήνονται γιατί έρχονται σε αντίθεση με την αγωνιστική και προοδευτική πολιτική στάση της Πανσπουδαστικής ΚΣ.

Καλή συζήτηση!


5.11.07

Συνάντηση με την Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Καμερίνο

Μετά από πρωτοβουλία της ΠΚΣ Ιταλίας, αντιπροσωπεία φοιτητών συναντήθηκε τη Δευτέρα 05-11-2007, με τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου του Καμερίνο, για να του εκθέσει τα αιτήματα που έχουν οι Έλληνες φοιτητές.

Οι φοιτητές ζήτησαν από το πανεπιστήμιο να λύσει το ζήτημα των δωρεάν μεταφορών, που στην πράξη δεν υπάρχει, την μείωση των διδάκτρων και των τιμών στην λέσχη και τις εστίες, να υπάρχει αίθουσα για συλλόγους και παρατάξεις στο Πανεπιστήμιο, να υπάρχει καλύτερη αντιμετώπιση των ξένων φοιτητών στις εξεταστικές και γενικά στην ζωή του Πανεπιστημίου και για άλλα ζητήματα όπως τα βιβλία που ακριβοπληρώνουμε, την μη ύπαρξη πάσο για κινηματογράφο, θέατρο, χώρους πολιτισμού, το πρόβλημα μη αναγνώρισης της Νομικής.

Ο Πρύτανης δεσμέυτηκε για την λύση πολλών αιτημάτων και την προώθηση αυτών στην επόμενη γενική συνέλευση του Συμβούλιου διοίκησης του Πανεπιστημίου, του οργάνου που έχει την ευθύνη προς τους φοιτητές.

Η ΠΚΣ Ιταλίας καλεί όλους τους φοιτητές να συσπειρωθούν δίπλα της, να απαιτήσουν πιο μαζικά τα δικαιώματα τους. Να συνεχίστει η πίεση προς την διοίκηση του Πανεπιστημίου για την λύση αυτών των ζητημάτων. Χωρίς αγώνα δεν θα βρούνε λύση τα δίκαια αιτήματα των φοιτητών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: