Συζητηστε πανω στα γεγονοτα

Από σήμερα οι επισκέπτες της ηλεκτρονικής έκδοσης της Φοιτητικής Ενότητας, εντύπου της ΠΚΣ Ιταλίας, θα έχουν την δυνατότητα να σχολίαζουν και να συζητούνε πάνω στα νέα και τα γεγονότα που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα.

Αυτή η λειτουργία ελπίζουμε να βοηθήσει στο να υπάρξει μια συζήτηση για τις θέσεις της Πανσπουδαστικής ΚΣ αλλά και γενικότερα πάνω στα πολιτικά, πολιτιστικά και εκπαιδευτικά ζητήματα που μας απασχολούνε.

Πατήστε κάτω από κάθε νεό το link ΣΧΟΛΙΑ και στο παράθυρο που ανοίγει μπορείτε να γράψετε την άποψη σας. Για να μην υπάρξει spamming, τα μυνήματα θα εμφανίζονται μετά από επικύρωση από τον διαχειριστή του blog.

Σχόλια υβριστικά ή με ρατσιστικό, φασιστικό περιεχόμενο θα σβήνονται γιατί έρχονται σε αντίθεση με την αγωνιστική και προοδευτική πολιτική στάση της Πανσπουδαστικής ΚΣ.

Καλή συζήτηση!


13.4.08

Φοιτητές ενάντια στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο

Την Τετάρτη 2 Απριλίου, έλληνες φοιτητές που σπουδάζουν στην Ιταλία, κάνανε παράσταση διαμαρτυρίας στο Προξενείο του Τορίνο, στην βάση του ψηφίσματος που υπογράφουν εδώ και μέρες έλληνες φοιτητές, ψηφίσματος ενάντια στο αντιασφαλιστικό νόμο της κυβέρνησης και την κατάργηση των ασφαλιστικών δικαιωμάτων του λαού.
Οι φοιτητές δείχνοντας την αντίθεση στο νόμο απαίτησαν να μεταφερθεί το ψήφισμα στην κυβέρνηση. Επισημαίνουμε ότι οι φοιτητές, χθές Τρίτη, είχαν τοιχοκολλήσει το ψήφισμα έξω απο το προξενείο. Ο αγώνας ενάντια στο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο θα συνεχιστεί. Παράλληλα το ψήφισμα είχε αποσταλεί σε όλες τις προξενικές αρχές και την κεντρική Πρεσβεία στην Ρώμη.
Το ψήφισμα
Εμείς, οι φοιτητές των Πανεπιστημίων της Ιταλίας, τασσόμαστε με το μέρος των εργαζομένων, του λαού της χώρας μας και τον αγώνα του καταδικάζοντας το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης που αυξάνει τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης, μειώνει τις συντάξεις, καταργεί δικαιώματα των μητέρων με ανήλικα παιδιά, καταργεί τα βαρέα και ανθυγιεινά, επιχειρεί την προς τα κάτω εξίσωση δικαιωμάτων μέσω των ενοποιήσεων των Ταμείων κ.ά.

Αγωνιζόμαστε, απαιτούμε να μην εφαρμοστεί, να καταργηθεί το νομοσχέδιο - νόμος Πετραλιά και οι αντιασφαλιστικοί νόμοι Σιούφα και Ρέππα, οι οποίοι κατάργησαν βασικά ασφαλιστικά δικαιώματα και έστρωσαν το έδαφος στο νομοσχέδιο της ΝΔ. Τα νέα μέτρα θα σημαδέψουν τη ζωή του συνόλου των εργαζομένων, και την νέα γενιά, δηλαδή εμάς.

Τα μέτρα αυτά δεν είναι κεραυνός εν αιθρία αλλά στόχος για κάθε – κράτος μέλος της ΕΕ. Λαμπρό παράδειγμα η αντιασφαλιστική μεταρρύθμιση, στην Ιταλία.

Στα πλαίσια των αντιασφαλιστικων μέτρων προωθούνται ιδιαίτερες ρυθμίσεις που θα πλήξουν ακόμα πιο έντονα τους αποφοίτους των Πανεπιστημίων όπως είναι η αύξηση των εισφορών στο ταμείο των Νομικών ή στο ΤΣΜΕΔΕ, η μείωση των συντάξεων των δημοσιογράφων κ.α. Σαν αυριανοί επιστήμονες και εργαζόμενοι, αγωνιζόμαστε ώστε να έχουμε μια σταθερή εργασία στην βάση του επιστημονικού αντικειμένου που σπουδάζουμε καθώς και αποκλειστικά δημόσια κοινωνική ασφάλιση.

Στηρίζοντας τον αγώνα, συμφωνούμε με το αίτημα διεξαγωγής δημοψηφίσματος στο οποίο θα καταγραφεί η ήδη εκφρασμένη θέληση των εργαζομένων κατά του αντιλαϊκού νομοσχεδίου.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:
Καθολικό και Δημόσιο Σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης.
Σύνταξη στο 80% του τελευταίου μισθού (1120 ευρώ κατώτερη) – Κατώτερος μισθός στα 1400 ευρώ.
Διπλασιασμό των Αγροτικών συντάξεων.
Σύνταξη Ανεξαρτήτως Ηλικίας στα 30 Χρόνια Ασφάλισης.
Σύνταξη στα 60 για τους άντρες και 55 για τις γυναίκες, 5 χρόνια λιγότερα για τα βαρέα και ανθυγιεινά.
Δημόσια & δωρεάν υγεία και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.
Κατάργηση των ελαστικών σχέσεων και της ανασφάλιστης εργασίας των νέων.
Σταθερή εργασία στη βάση του επιστημονικού αντικειμένου σπουδών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: