Συζητηστε πανω στα γεγονοτα

Από σήμερα οι επισκέπτες της ηλεκτρονικής έκδοσης της Φοιτητικής Ενότητας, εντύπου της ΠΚΣ Ιταλίας, θα έχουν την δυνατότητα να σχολίαζουν και να συζητούνε πάνω στα νέα και τα γεγονότα που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα.

Αυτή η λειτουργία ελπίζουμε να βοηθήσει στο να υπάρξει μια συζήτηση για τις θέσεις της Πανσπουδαστικής ΚΣ αλλά και γενικότερα πάνω στα πολιτικά, πολιτιστικά και εκπαιδευτικά ζητήματα που μας απασχολούνε.

Πατήστε κάτω από κάθε νεό το link ΣΧΟΛΙΑ και στο παράθυρο που ανοίγει μπορείτε να γράψετε την άποψη σας. Για να μην υπάρξει spamming, τα μυνήματα θα εμφανίζονται μετά από επικύρωση από τον διαχειριστή του blog.

Σχόλια υβριστικά ή με ρατσιστικό, φασιστικό περιεχόμενο θα σβήνονται γιατί έρχονται σε αντίθεση με την αγωνιστική και προοδευτική πολιτική στάση της Πανσπουδαστικής ΚΣ.

Καλή συζήτηση!


27.5.07

Έκθεση Εικαστικών Τεχνών στην Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη

Μια πρωτοποριακή έκθεση άνοιξε, στις 25 Μάη τις πύλες της, στους εργαζόμενους και τον λαό της Αθήνας. Η έκθεση γίνεται με πρωτοβουλία ομάδας 69 εικαστικών καλλιτεχνών, γλυπτών, ζωγράφων και φωτογράφων.
Έχουν σαν στόχο να έρθουν σε επικοινωνία με τους εργαζόμενους, να αντλήσουν από τις συνθήκες ζωής και δουλειάς της εργατικής τάξης, ιδιαίτερα από ένα τόσο φορτισμένο χώρο όπως η Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη στο Πέραμα:
Το Πέραμα της ανεργίας, το Πέραμα της εγκατάλειψης, το Πέραμα της υποβάθμισης της ζωής των εργαζομένων και των κατοίκων, το Πέραμα των εργατικών ατυχημάτων και της ασύδοτης κερδοσκοπίας των μεγαλοεφοπλιστών το Πέραμα των συγκρούσεων και των αγώνων. Θέλοντας να δημιουργήσουν, οι καλλιτέχνες συνεργάστηκαν με τα σωματεία των εργαζομένων στη Ζώνη.

Καθημερινά και σαββατοκύριακα απο τις 12.00 - 22.00
Οργανώνεται από το συνδικάτο μετάλλου και άλλα σωματεία.
περισσότερα εδώ
φωτογραφίες από την έκθεση

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Στην εκθεση πηγα τυχαία μετά απο παρότρυνση φίλων... Σε καμία περιπτωση δεν περίμενα να δω κατι τέτοιο... Ενας τεράστιος υπέροχος χώρος σκληρής εργασίας και μεσα σ'αυτόν έργα εμπνευσμενα απο αυτόν και τοποθετημένα έτσι ωστε να μοιαζουν μέρος του! Διπλα στις μηχανές ξεπροβαλλαν πορτρέτα των εργατων που τις δουλεύουν, στους πίνακες τα προσωπά τους, παντού στους τοίχους αποτυπώματά των χεριών τους! Η ατμόσφαιρα ακρως υποβλητική δεν σ αφηνε να φυγεις!Ενοιωθες την ανάγκη να εξερευνήσεις ολο αυτο τον μαγικό χώρο σκληρης δουλειας! Συγχαρητήρια σε όλους ελπιζω να ξαναδούμε παρόμοια υψηλο επιπεδο και του χρόνου!Α!το μονο που έλειπε απο αυτη την εκθεση ηταν... το αποστειρωμενο κλιμα, η "δηθεν" κουλτουρα και η προσπαθεια να πείσεις τον εαυτο σου οτι αυτο που βλεπεις μπροστα σου "καποια σχεση θα χει με την πραγματικοτητα δεν μπορει,εγω μαλλον δεν το βλεπω"....